zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Съвременният мъж цени най-много у жената интелекта и материалното положениеСъвременният мъж цени най-много у жената интелекта и материалното положение

Жените търсят у мъжа стабилен характер и емоционална устойчивост.

25 февруари 2009, здраве.bg

За последните десетилетия мъжете значително са променили критериите, по които оценяват една жена и на първо място те вече поставят интелектуалните й способности и доброто материално състояние, съобщава ИТАР-ТАСС.

В списъка с 18 основни, най-желани качества целомъдрието вече заема последното място, показват данните от анкета, обхванала няколко хиляди души.

Изследванията на учени от университета на Айова, САЩ, се провеждат на всеки 10 години от 1939 г. насам, като се анкетират еднакъв брой мъже и жени за отношението им към другия пол и по какви критерии избират своите партньори в живота.

В настоящото допитване двата пола са на едно мнение по три основни пункта – че сред главните качества на човека до тях трябва да са взаимното увлечение и любов, стабилният характер и емоционалната устойчивост.

В списъка с изисквания на жените интелектът е на четвърто място (при 11-то в допитването от 1939 г.). Материалното благосъстояние заема съответно 17-то и 12-то място.

През далечната вече 1939 г. мъжете са ценели по-високо целомъдрието отколкото интелекта у жената. Днес това качество е на последно място – сред т.нар. незадължителни черти. Жените са на същото мнение.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    
 

more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.