zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Съвременният мъж цени най-много у жената интелекта и материалното положениеСъвременният мъж цени най-много у жената интелекта и материалното положение

Жените търсят у мъжа стабилен характер и емоционална устойчивост.

25 февруари 2009, здраве.bg

За последните десетилетия мъжете значително са променили критериите, по които оценяват една жена и на първо място те вече поставят интелектуалните й способности и доброто материално състояние, съобщава ИТАР-ТАСС.

В списъка с 18 основни, най-желани качества целомъдрието вече заема последното място, показват данните от анкета, обхванала няколко хиляди души.

Изследванията на учени от университета на Айова, САЩ, се провеждат на всеки 10 години от 1939 г. насам, като се анкетират еднакъв брой мъже и жени за отношението им към другия пол и по какви критерии избират своите партньори в живота.

В настоящото допитване двата пола са на едно мнение по три основни пункта – че сред главните качества на човека до тях трябва да са взаимното увлечение и любов, стабилният характер и емоционалната устойчивост.

В списъка с изисквания на жените интелектът е на четвърто място (при 11-то в допитването от 1939 г.). Материалното благосъстояние заема съответно 17-то и 12-то място.

През далечната вече 1939 г. мъжете са ценели по-високо целомъдрието отколкото интелекта у жената. Днес това качество е на последно място – сред т.нар. незадължителни черти. Жените са на същото мнение.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.