zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Аромати за страстАромати за страст

Природни стимулатори за по-добър секс.

Тя.bg

Всеки иска по-добър секс. Но... понякога животът застава на пътя на либидото. Плановете за страстни преживявания често пропадат заради един напрегнат ден и невъзможен график със задачи. Ето обаче един списък с (дори европейски!) растения, чийто екстракт може да възроди желанието за интимни ласки.

Понякога, дори да се заемете със секс-занимания, може да почувствате, че не сте напълно отдадена. Какво да направите ли? Тайната може би е в (не)умението да релаксираме, смятат специалисти. За да се насладите истински на секса, трябва да се подготвите за него психически. Това не означава просто да намалите осветлението и да пуснете лека музика. За да влезете в наистина подходящо настроение за секс, трябва да настроите сетивата си, като започнете от усещането за мирис.

Ароматичните масла не само ще ви отпуснат, но и ще спомогнат за еротичната ви нагласа. Ето и кои са най-чувствените ухания:

1. Здравец

Въпреки че родината му е Африка, здравецът е толкова популярен у нас, че се е превърнал в един от традиционните ни символи. Това обаче, което вероятно не знаете за него е, че стимулира надбъбречната енергия – скритата зад либидото сила. Здравецът възражда усещанията и намалява стреса – перфектно начало за сексуални планове.

2. Жасмин

Богато и екзотично, маслото от жасмин спомага да се създаде чувствено усещане за буйна южна кръв и климат. Открит във Франция, Египет и Индия, жасминът излъчва страст, чувствено ухание, изключително подходящо за еротични масажи.

3. Грейпфрут

Маслото от грейпфрут събужда усещанията и енергизира с освежаващия си, цитрусов аромат.

4. Кардамон

Пикантните нюанси в тази индийска подправка стимулират енергията и помагат да се преодолее умората и депресията, като същевременно цветните тонове в аромата ще ви накарат да се чувствате изключително привлекателна.

5. Карамфил

Този, произхождащ от Азия, афродизиак е способен да ви накара да мислите за любов само при едно вдишване на топлия му...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    секс и здраве    aлтернативи    
 

more news
rss
 
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Одобрявате ли въвеждането на т.нар. данък вредни храни?
  •  Да, напълно - така трябва! Това е правилният път за ограничаване на наистина вредните храни.
  •  Поначало замисълът е добър, но конкретната концепция и предложеният начин на прилагане ме карат да се колебая.
  •  Пълна глупост! Просто още един опит да се измисли нов данък, с който да се пълни хазната.