zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

До 22-та година чувството за благодарност ни е неприсъщоДо 22-та година чувството за благодарност ни е неприсъщо

3 февруари 2009, здраве.bg

Хората не са в състояние да изпитват истинско чувство за благодарност към усилията на техните родители в отглеждането им преди да навършат поне 22 г. Това показват резултатите от допитване, проведено от британски учени.

Според анкетата, именно 22-та година се явява онази граница в живота на човека, когато той става истински зряла личност.

Британските психолози обясняват факта с това, че около тази възраст младите хора навлизат в друга част от живота си, когато буквално им се налага да правят всичко онова, което дотогава се виждали да вършат техните родители и се сблъскват с проблеми, за чието решение вече не могат да разчитат на помощта на по-възрастните.

“Затова, ако не намирате разбиране от 16-годишния си син или дъщеря, не се учудвайте – просто за тях още не е дошло времето да оценят по достойнство вашите усилия. Единственото, което ви остава е да се въоръжите с търпение”, съветват психолозите, цитирани от Би Би Си.

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    изследвания    деца    
 
more news
rss
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.