zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да приемаме хомеопатичните препаратиКак да приемаме хомеопатичните препарати

здраве.bg

Много хора прибягват до хомеопатията в случаите, когато традиционните методи и средства за лечение са се оказали недостатъчно ефективни или безполезни.

Въпреки че още Хипократ е предлагал да се лекува „подобното с подобно” (т.е. веществото, предизвикващо симптомите на болестта, е способно да излекува същите симптоми), за основател на учението за хомеопатията се смята немският лекар Самуел Ханеман.

За разлика от консервативната западна медицина, хомеопатите лекуват не заболяването, а пациента, избирайки за всеки индивидуални средства с цел да задействат вътрешните резерви на организма.

Обичайните лекарства (спазмолитици, антибиотици, тези за понижаване на темтпературата) според привържениците на хомеопатията просто потискат неприятните усещания и могат да станат причина за развитието на хронични заболявания.

Хомеопатичните препарати представляват изключително малки дози вещества (по-често с растителен произход), които в големи дози предизвикват здравословния проблем, измъчващ болния.

Както и традиционните медикаменти, хомеопатичните могат да се закупят в аптеките, но ефективно може да бъде само това лечение, което е назначено от специалист - хомеопатите са с висше медицинско образование и свидетелство за завършен курс по специално хомеопатично лечение. Ако отивате за първи път при такъв специалист, поинтересувайте се за неговата квалификация, без да забравяте, че най-добрите препоръки са положителните отзиви от страна на други пациенти.

Лекарят-хомеопат по време на първичния преглед ще ви зададе много въпроси - например често ли измръзвате, как понасяте различните сезони, измъчват ли ви някакви страхове, каква храна обичате, в каква поза спите... Задължително ще ви разпита за детството и психоемоционалните проблеми, които сте имали тогава.

Според хомеопатията, всичко в човека е взаимно свързано и за да бъде лечението ефективно, специалистът трябва задължително да опознае пациента като личност.

Лекарите-хомеопати задължително...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    aлтернативи    лекарства    
 

more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Одобрявате ли въвеждането на т.нар. данък вредни храни?
  •  Да, напълно - така трябва! Това е правилният път за ограничаване на наистина вредните храни.
  •  Поначало замисълът е добър, но конкретната концепция и предложеният начин на прилагане ме карат да се колебая.
  •  Пълна глупост! Просто още един опит да се измисли нов данък, с който да се пълни хазната.