zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Интимната хигиена



Интимната хигиена

здраве.bg

... сложна, но за тях това също е една доста важна процедура. Колкото и парадоксално да звучи, кожата на мъжете е по-нежна и по-чувствителна, отколкото тази на жените. Тя е приспособена в по-малка степен към околната среда, изсъхва по-често и по-силно, бели се.

Възникналите кожни раздразнения протичат по-дълго и по-болезнено, отколкото при жените. Разбира се, за това допринася и фактът, че в общия случай мъжът се грижи повече за своя автомобил отколкото за хигиената на своето тяло.

Гелът за интимна хигиена е необходим за мъжете при взимането на вана, така както е нужен и лосионът след бръсненето или шампоанът за измиването на косата.

Миенето на интимните части с топла вода и сапун (веднъж дневно е напълно достатъчно) не допуска появата на неприятна миризма, която възниква в резултат на разложението на потта.

Интимната прическа може да бъде наречена полезна екстра. Тя спомага за намаляване на ”естествената” среда за развитието на вредните микроорганизми, а това, разбира се, е от полза и за здравето на неговата интимна партньорка.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    хигиена    
 
more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.