zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Тежкият труд удължава животаТежкият труд удължава живота

Работливите хора са и по-организирани и добросъвестни, твърди проучване.

15 януари 2009, здраве.bg

Тежкият труд, независимо дали става дума за физическо или умствено натоварване, е източник на щастлив и дълъг живот, твърдят учени от Университета на Калифорния в Сан Диего.

“А напрегнатата работа дарява човека с доста полезни качества. Тези, които работят много и напрегнато, обикновено са амбициозни, организирани и добросъвестни”. Според учените, цитирани от Ройтерс, тези качества могат да удължат живота с около 4 години.

Самодисциплината също може да ни избави от различни вредни навици, като същевременно прави и мъжете и жените по-устойчиви към стреса.

“Освен това хората, които работят много, са прецизни, по-разсъдливи, по-надеждни и почтителни”, смятат американските специалисти, които правят своите изводи на базата на 20 изследвания, посветени на влиянието на работата върху психичното и физическото здраве на човека, в които са участвали повече от 8900 доброволци от САЩ, Канада, Япония, Германия, Норвегия и Швеция.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    любопитно    
 
more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.