zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

За бистър ум – чай, вино и шоколад



За бистър ум – чай, вино и шоколад

здраве.bg

Редовната употреба на чай и шоколад подобрява паметта, твърдят учени от Университета “Оксфорд”, цитирани от Би Би Си.

“Тези, които не обичат сладко, могат да заменят успешно шоколада с чаша червено вино. То също толкова добре подпомага остротата на ума”, отбелязват британските учени, като предупреждават, че тази умерена доза трябва задължително да се спазва.

Според специалистите, някои храни наистина са способни да подобряват паметта и да укрепват умствената дейност благодарение на съдържащите се в тях флавоноиди, които забавят стареенето на мозъчните клетки.

“При това, колкото повече напредва възрастта на човек, толкова повече се засилва положителният ефект от чая, шоколада и виното”.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    55+    превенция    изследвания    aлтернативи    
 
more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.