zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

10 неща, които парите казват за вас10 неща, които парите казват за вас

Отношението към парите издава характера ви.

ТЯ.bg

Може да научите много неща за себе си от отношението, което имате към парите. Парите говорят - и то доста силно, а това, което казват, го чуват много хора - вашият любим, приятелите ви, колегите, семейството.

Поведението ви с парите – как харчите или как спестявате – е оформено с годините. То се отразява на финансово ви състояние вече като голяма жена, на това дали сте богата, бедна или от средната класа. Самото финансово състояние в голяма степен се влияе от “фискалното” поведение на родителите ви и от това как сте се чувствала като малка – добре обезпечена или израснала в лишения.

Ето 10 неща, които парите казват за вашия емоционален свят:

1. Ако сте екстравагантно щедра, винаги настоявате да платите сметката, когато сте с приятелки в някой луксозен клуб, ако винаги искате най-нов модел кола и избирате най-луксозни места за почивка, то за вас парите са власт и сила.

2. Ако правите подаръци, които са извън финансовите ви възможности, като купувате на другите това, което не си позволявате за себе си, то парите за вас означават проява на любов.

3. Ако харчите повече, отколкото печелите и си купувате най-доброто, то вие се опитвате да си купите с парите самоуважение.

4. Ако имате пари, но никога не си позволявате да си купите нещата, които искате, то за вас да пестите означава, че се чувствате недостойна за това, което парите могат да ви купят.

5. Ако избягвате да харчите на всяка цена, а единствената ви цел е да спестите колкото може повече, то за вас парите означават безопасност и сигурност.

6. Ако избягвате да харчите за относително евтини екстри и удобства, защото знаете, че другата седмица може да закупите стоката на разпродажба, то за вас парите означават лишение.

7. Ако купувате каквото ви се прииска и след това се тормозите с дни за постъпката си, то парите за вас означават вина.

8. Ако обичате да харчите, но сте си определили специален фонд “И аз съм човек”, то за вас парите означават свобода.

9. Ако обичате да харчите...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    психология    
 

more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.