Празничната трапеза: как да е и приятна, но и полезна
  	             
dieti.info
Как да направим така, че празничната трапеза да бъде и здравословна, ни съветват в навечерието на Рождество и Нова година диетолози от Университета на Тексас.
Според тяхното мнение, са достатъчни не толкова значителни промени, които могат дори да останат незабелязани от гостите, а в същото време храната ще стане по-малко калорична и значително по-здравословна.
•	Ако в някое ястие по рецепта трябва да сложите чаша захар, сложете 3/4. По същия начин постъпете, когато става дума за сол.
•	Заменете обикновения хляб с пълнозърнест или ръжен.
•	Използвайте обезмаслено мляко.
•	Вместо сметана ползвайте по-гъсто мляко или нискомаслен бульон (в зависимост от рецептата). Вместо (поне част от) яйцата в баницата слагайте повече кисело мляко.
•	Ползвайте кафява вместо бяла захар.
•	Част от яденетата приготвяйте на пара, а не на скара.(а)
още за храненето, диетите и отслабването + рецепти за всеки вкус