zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Азбука на любовта...



Азбука на любовта...

Усилията в една връзка най-често се отплащат щедро.

здраве.bg

Хората се нуждаят от близост, да обичат и да бъдат обичани. И в същото време често изпитват разочарования в чувствата си...

Заради многото въпроси към нас, свързани с проблеми с личния живот, тук ще се опитаме да обобщим основните “правила”, чрез които една връзка може да бъде създадена и да остане да съществува, като носи удоволствие и на двамата в нея.

Разбира се, вие може да постъпите както намерите за добре – да намерите нещо полезно и да се замислите, или... да подминете (с усмивка) мненията на различни психолози, които намерихме и сме се опитали да обобщим тук.

Без съмнение списъкът е дълъг, но пък тук или там всеки може да намери нещо полезно за себе си – като за старт. Дали ще си отпечатате лист, за да го сложите на хладилника, решението си е ваше. Ние не държим да се тествате кое и как правите – животът ще го направи.

• Когато подбирате партньор, дайте си време и преценявайте спокойно. Често хората ни привличат по различни причини – напомнят ни на някого, засипват ни с подаръци и внимание, карат ни да се чувстваме важни. Със сигурност няма да сбъркате, ако преценявате своя потенциален партньор като приятел – какъв е характерът му/й, какво харесва и цени и какво - не, разминава ли се това, кето казва, с това, което прави, какви са отношенията му с другите хора наоколо.

• Разберете какво мисли той/тя за една потенциална връзка. Различните хора търсят различни неща, а те често могат да доведат до конфликти в разбиранията. Едва ли има някой, който иска да има връзка с човек, който не е искрен в отношенията си.

• Не бъркайте секса с любовта. Особено в началото на една връзка, привличането и удоволствието от секса нерядко се бъркат с любов.

• Научете се да говорите за това, от което имате нужда. Една връзка не бива да бъде “игра на досещане”. Много хора, както мъже, така и жени, се страхуват да споделят за нуждите си, и като резултат другите остават с грешни впечатления. В такава ситуация разочарованието, а дори и раздразнението, няма да закъснеят...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.