zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Правилната диета за отслабване



Правилната диета за отслабване

Как да не се пречупим и да не изоставим диетата си за отслабване.

dieti.info

Модата сред диетите за отслабване е наистина безжалостна. Тя твърдо диктува своите правила за привлекателност, които трябва да признаем са доста по-демократични спрямо мъжете. Критериите за женската красота обаче са твърде високи и изискват (твърде) големи жертви: и физически, и психологични.

Решаваме да започнем диета и веднага като че напук у нас възниква потребността постоянно да си хапваме по нещо. И то най-често именно това, което планът на диетата забранява.

Но има няколко хитрини, които ще ни помогнат да се овладеем. Дори да ви се сторят на пръв поглед смешни, в крайна сметка истинският смисъл на лишенията е не просто да свалим килограми, но и да задържим новото тегло.

1. Да ви е сладко!

Именно сега през есента човек може най-лесно да излъже своята психологична зависимост и да яде колкото си иска. Но само един определен продукт – диня. Динята практически се състои от вода и затова не оставя никакви “следи” по бедрата и корема. Тя напълва стомаха и създава илюзията за засищане. И главното – удовлетворява психичната ни потребност от храна.

Динята способства и за прочистването на стомаха. Но все пак трябва да се внимава, тъй като динените диети могат да се отразят зле на стомаха. Човек се чувства сит, но организмът все още не е получил необходимите му хранителни вещества. Затова трябва да има и поне едно пълноценно хранене за деня.

2. Намерете си стимул!

Всяка дейност става по-ефективна, ако човек е наясно защо я извършва. Определете си конкретна цел при отслабването. Отворете гардероба и намерете любима дреха, която отдавна не сте в състояние да облечете. Например старите любими дънки. Облечете ги - сигурно няма да успеете да ги закопчаете... Свалете ги! Повтаряйте това поне веднъж на два дни или веднъж седмично – в зависимост от диетата, която сте си избрали. Постепенно дънките ще започват да ви стават, т.е. ще придобивате увереност, че това, което правите, не е лишено от смисъл.

3. Включете в действие хазарта!

Ако...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    психология    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.