zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Опасностите на наднорменото теглоОпасностите на наднорменото тегло

Индекс на телесното тегло над 30 е сериозен алармиращ сигнал.

здраве.bg

... не слабее. Хората с подобни оплаквания имат или неправилно хранене или страдат от някакво ендокринно заболяване. Затова ендокринологът и терапевтът трябва да анализират всеки един отделен случай и след това да назначат необходимото лечение и диета.

6. Колко време отнема лечението

Около 10 дни обикновено са достатъчни за извеждането от порочния кръг на неправилната обмяна на веществата. Когато става дума за сериозно затлъстяване, препоръчително е това се извършва в стационар. След това са необходими от 6 до 9 месеца за нормализиране на телесната маса, но само при условие, че няма съпътстващи здравословни проблеми.

Понижаването на теглото трябва да става поетапно, за да се избегне неговото бързо възстановяване. В противен случай не могат да се очакват добри резултати. Ако човек отслабва с повече от 5 кг месечно, това ще доведе единствено до трайно увреждане на здравето.

Затлъстяването е хронично редицивиращо заболяване. Хората, които страдат от наднормено тегло, трябва да приемат, че са склонни към пълнеене, а това означава, че трябва постоянно да наблюдават своето хранене, да спазват лекарските препоръки и след завършването на първоначалния курс за отслабване.(а)

вижте още: Затлъстяването само в областта на корема е най-опасно

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    хранене и диети    
 

more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.