zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Последствията от лятото - как да се избавим от петнатаПоследствията от лятото - как да се избавим от петната

здраве.bg

Лятото като че ли винаги минава твърде бързо, оставяйки след себе си много приятни впечатления и спомени. Но летните горещини имат и някои неприятни последствия – пигментните петна по тялото и лицето, които се появяват при не малко хора.

Хиперпигментацията е наднормено отлагане на пигмент в кожата. Основните причини за нея са две:
• прекомерно голям брой слънчеви бани или
• някои заболявания (главно свързани с ендокринната и нервната система).

Затова преди да се насочите към салоните за красота, потърсете дерматолог, който трябва да изследва вашата кожа, да определи причините за пигментацията и при нужда да назначи индивидуална схема за лечение.

Есента и зимата са най-подходящото време за избавяне от неприятните петна. Избелването на кожата не трябва да се прави през лятото, тъй като след попадането на слънчевите лъчи върху кожата ще се появят нови петна.

Днес се прилагат много средства за борба с пигментацията. Мезотерапията, пилингът, озонотерапията и нанасянето на избелващи средства са смятани за едни от най-ефективните козметични процедури.
Но преди да ги изпробвате, трябва да си направите тест за евентуални алергични реакции.

Те не са единственото възможно усложнение. Ако процесът на избелване съвпадне с приема на силно действащи препарати, може да се получи обратен на желания ефект, т.е. пигментните петна да станат по-ярки и устойчиви.

В никакъв случай не прибягвайте до самолечение – без специалист не може да се определят особеностите на своята кожа и подходящия избелващ крем. Някои козметични препарати пък съдържат живак, който е противопоказан за бременните и кърмещите, както и за тези, които страдат от заболявания на бъбреците, черния дроб и венците.

Избелващите средства не трябва да се нанасят върху силно затоплена или влажна кожа. Затова избирайте такива, които са приготвени на основата на мазните кремове - те не съдържат вода и токсичните организми не могат да проникват в организма с нея.

При лечение на хиперпигментацията...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    хигиена    
 

more news
rss
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.