zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Електронната поща е средството за общуване, в което хората лъжат най-многоЕлектронната поща е средството за общуване, в което хората лъжат най-много

здраве.bg

Хората най-често лъжат в работната си преписка по електронната поща – доста по-често отколкото в традиционните писма и договорите. “Още по-удивителното е, че те се чувстват оправдани за лъжите в имейлите”, заявяват психолози от няколко американски университета, цитирани от Ройтерс.

Според специалистите, склонността към лъжа в деловата преписка произлиза от липсата на невербални и поведенчески реплики на другия човек. По същата причина получателите на електронната кореспонденция често тълкуват съдържанието на писмата като лъжа.

“Нивото на лъжа в електронната поща е почти с 50% по-високо, отколкото в традиционните писма. Колкото по-близки са хората, които си пишат, толкова повече те се лъжат един друг”, смятат изследователите.

Те са също на мнение, че в професионален план този вид комуникация намалява чувството за доверие и сътрудничество и повишава отрицателната оценка на работата.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    психология    
 

more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.