zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да се грижим за проблемната кожа



Как да се грижим за проблемната кожа

здраве.bg

Пъпките и обривите се смятат за признак най-вече на преходната възраст. Но дори тази възраст да е отминала, проблемната кожа може да остане. Какво можем да направим в такъв случай.

Според дерматолозите, истинските причини за досадните пъпки не се коренят във възрастовите особености (въпреки че те също имат важно значение). Има и други определящи фактори, които влияят на състоянието на човешката кожа.

Първото правило за постигането на здрава кожа е прочистването на организма - днес едва ли за някого е тайна, че нашата външност е отражение на вътрешното състояние на организма. Затова ако върху кожата са се появили пъпки, това означава че е добре сериозно да се замислим за цялостното прочистване на тялото. Често натрупалите се токсини и шлака, които активно се извеждат от кожата, стават причина за възпаления.

Второто правило е правилното хранене. Задължително на трапезата всеки ден трябва да присъстват пресни плодове и зеленчуци, морски продукти. За сметка на това намалете тестените изделия, алкохола и мазната храна.

Третото правило са положителните емоции. Разбира се, животът на съвременния човек е изпълнен с постоянен стрес, но това не означава, че не можем да се научим да го избягваме. Научете се да подхождате положително към ситуациите, като не страдате излишно за дребните проблеми, а се усмихвате по-често. Колкото и да е странно на пръв поглед, доброто настроение се отразява прекрасно и на кожата.

Четвъртото правило са постоянните грижи. Ежедневното почистване, тонизиране и овлажняване на кожата ще я избавят от неприятните обриви и пъпки. Важно е все пак да не прекалявате със спиртните лосиони, които изсушават кожата и способстват за още по-активното отделяне на мазнини, т.е. и за запушването на порите. Освен това мазната проблемна кожа в повечето случаи свидетелства за проблеми в работата на мастните жлези. В този случай ще ви помогнат специалните лечебни препарати, които могат да ви бъдат препоръчани от специалист.(а)
...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    хигиена    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.