zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Бебето познава отлично кой е добър и кой лош



Бебето познава отлично кой е добър и кой лош

здраве.bg

Още към шестия месец от живота си, въпреки че детето все още не умее за ходи, то има напълно точна представа за това кой от обкръжаващите го хора е добър и кой – лош, показват резултатите от ново изследване.

Това “сортиране” на хората на добри и лоши отразява уникалното свойства на мозъка към най-ранното разделение на обкръжаващия ни свят на черно и бяло, твърдят учени от Университета “Йейл”, САЩ, цитирани от Ройтерс.

“През шестия месец от живота си детето вече може да усеща отношението на околните към себе си и съответно да почувства нечие недоброжелателно поведение. Фактът, че дете, което все още не е способно на свързана човешка реч, може да прави социална диференциация на заобикалящия го свят е удивителен феномен на човешките възможности”, заявяват специалистите.

Учените правят тези изводи на базата на определени образци, които са били показвани на бебетата. Първият е фигура, която се изкачва по склон, вторият – как някой пречи на изкачващия се да достигне целта си, блъскайки го надолу, а третият е основан на понятието за взаимопомощ. Бебетата се протягали ръце и са проявявали интерес именно към третия сюжет.

Това, според американските учени, доказва факта, че децата в най-ранна възраст са способни да преценяват типа отношение на околните хора към тях.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    деца    изследвания    
 
more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.