zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Умните живеят по-дълго2 февруари 2006, здраве.bg

Често различията в здравословното състояние на отделните хора специалистите обясняват с принадлежността им към различни социални групи и с разликата в благосъстоянието.
Проведено наскоро изследване във Великобритания сочи, че причина за тези разлики може да бъде и различното ниво на интелекта, цитира резултатите от проучването Inopressa.
Хората, които принадлежат към средната класа обикновено живеят по-дълго и имат по-малко здравословни проблеми, отколкото по-бедните, които могат да бъдат условно определени като работници.
Групата британски учени от Съвета по медицински изследвания, след 17 г. наблюдения, доказват зависимостта между здравето на човек и неговото ниво на интелигентност. Според очакванията по-слабо обезпечените материално заради недостатъчното си образование и по-ниско ниво на интелект са изложени на по-голям риск от заболяване и по принцип живеят по-кратко.
Съществува мнение в науката, според което интелигентността определя поведението на хората, а именно поведението често е причина за едно или друго заболяване.
Например специалистите от Великобритания са установили, че хората с по-висок коефициент за интелигентност по-често успяват да откажат цигарите и като цяло повече са склонни да вземат мерки, за да запазят здравето си.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.