zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Причините да правим секс: поне 237!



Причините да правим секс: поне 237!

здраве.bg

Има поне толкова причини за това как хората обясняват желанието си да правят секс. Това сочат резултатите от изследване, проведено от психолози от Университета на Тексас. По думите на ръководителите на допитването Синди Местън и Дейвид Бас, едновременно с очевидните причини като “за да имаме деца”, “за удоволствие”, “за премахване на напрежението” участниците привеждат и доста неочаквани аргументи: “да се приближим до Бога” или “да изгорим повече калории”.

Не всички отговори правят чест на техните “автори”, отбелязват изследователите, цитирани от изданието Archives of Sexual Behavior. Някои хора признават, че желанието за сексуална близост е породено от стремежа “да отмъстят на партньора, който им е изневерил” или “защото е бил пиян”. Друга крайност са алтруистични отговори като “исках на нея да й бъде добре”.

Има и такива, които “искат да направят услуга”, “ да се стоплят”, “да сменят темата на разговора” или “поспорихме мога ли да го възбудя”.

Но може би най-неочаквана обосновка е “исках да спре да ме боли главата”.
Дали хората искат да правят секс или не зависи от различни обстоятелства: пол, физическа привлекателност, възбудимост, социален статус, външно въздействие и т.н.

“Сексуалната мотивация очевидно е доста чудновата и своеобразна, и надминава очакванията на много учени”, обобщават изследователите.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    секс и здраве    
 
more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.