zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да се избавим от прекаленото изпотяванеКак да се избавим от прекаленото изпотяване

Няколко причини и 7 съвета.

здраве.bg

... дезодоранти не само под мишниците, но и на гърба, китките на ръцете и стъпалата. Но не забравяйте, че те трябва да се нанасят върху чиста кожа. Такива средства не трябва да се използват всеки ден – при първа възможност се постарайте да ги отмиете от кожата, за да й дадете възможност да диша по-добре.

Днес инжектирането на ботокс (ботулотоксин) е все по-популярна процедура в естетичната медицина. Процедурата наистана драстично намалява потенето – поне в продължение на 6-8 месеца. Инжекциите не променят дейността на клетките. Лекарството блокира отделянето в организма на ацетилхолина, който предава командите от нерва към потната жлеза. “Изсушават се” само тези участъци от тялото, които са поразени от хиперхидрозата. В някои случай заболяването се връща, но в по-малка степен, а в други – напълно се възстановява нормалното отделяне на пот.
Основният минус на метода е, че е доста скъп, а при лечение на потенето на дланите – доста болезнен.

За по-ефективна специалистите смятат гръдната симпатектомия – в гръдната клетка се въвежда миниатюрна видеокамера и специални инструменти, с помощта на които хирургът поставя върху симпатичния ствол на нерва специален титанов клипс. Буквално на операционната маса дланите стават сухи, тъй като именно този нерв е отговорен за повишеното отделяне на пот. Операцията се понася леко и още същия ден пациентът може да се върне у дома си.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    превенция    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.