zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да се избавим от прекаленото изпотяване



Как да се избавим от прекаленото изпотяване

Няколко причини и 7 съвета.

здраве.bg

... дезодоранти не само под мишниците, но и на гърба, китките на ръцете и стъпалата. Но не забравяйте, че те трябва да се нанасят върху чиста кожа. Такива средства не трябва да се използват всеки ден – при първа възможност се постарайте да ги отмиете от кожата, за да й дадете възможност да диша по-добре.

Днес инжектирането на ботокс (ботулотоксин) е все по-популярна процедура в естетичната медицина. Процедурата наистана драстично намалява потенето – поне в продължение на 6-8 месеца. Инжекциите не променят дейността на клетките. Лекарството блокира отделянето в организма на ацетилхолина, който предава командите от нерва към потната жлеза. “Изсушават се” само тези участъци от тялото, които са поразени от хиперхидрозата. В някои случай заболяването се връща, но в по-малка степен, а в други – напълно се възстановява нормалното отделяне на пот.
Основният минус на метода е, че е доста скъп, а при лечение на потенето на дланите – доста болезнен.

За по-ефективна специалистите смятат гръдната симпатектомия – в гръдната клетка се въвежда миниатюрна видеокамера и специални инструменти, с помощта на които хирургът поставя върху симпатичния ствол на нерва специален титанов клипс. Буквално на операционната маса дланите стават сухи, тъй като именно този нерв е отговорен за повишеното отделяне на пот. Операцията се понася леко и още същия ден пациентът може да се върне у дома си.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    превенция    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.