zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

10 начина да “излъжем” апетита



10 начина да “излъжем” апетита

dieti.info
четете още в dieti.info


... и джоджен, залети с чаша вряла вода, също ще ви избавят от чувството за глад поне за 2-2,5 часа. 500 г смокини и сливи се заливат с 3 литра вода и се варят до получаването на 2,5 литра течност, като преди всяко хранене се приема по половин чаша.

7. Подправки

Те повишават апетита и изострят чувството за глад и затова трябва да се употребяват в ограничено количество. Черният пипер, горчицата, хрянът и солта са подправките, който най-силно възбуждат апетита.

8. Пийте вода преди ядене

Изпитвайте непосредствено преди ядене 1 чаша минерална вода или доматен сок. По този начин ще намалите с около 1/3 апетита си. Подходящи за целта са и зеленият чай, ябълковият сок и обезмасленият айран. Откажете се от алкохола - той повишава апетита.

9. Ароматерапия

Според американският лекар Алън Хирш, ръководител на Фонда за изучаване и лечение на нарушенията във вкуса и обонянието, съществуват 10 аромата, които намаляват потребността от сладки продукти и понижават апетита. Това са ароматите на ванилия, грейпфрут, пипер, анасон, копър, ябълка, мента, банан, роза, лавандула.

Смята се, че апетитът намалява и ако по време на хранене върху масата се постави ароматична лампа или свещ. Според Хирш, по този начин всеки месец може да се отслабва с до 2 кг.

10. “Целебни” мисли

Ако постоянно мислите за храна, заемете се с визуализация, съветват други привърженици на алтернативните методи. Представете си как ще изглеждате, ако живеете в хармония със своя организъм. Опишете подробно тялото, което мечтаете да притежавате. По този начин ще се настройвате към това, което искате да постигнете.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    хранене и диети    
 
more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.