zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Късното бащинство си има и плюсове, и минуси



Късното бащинство си има и плюсове, и минуси

По-добри или по-лоши са гените на бащите на възраст?.

здраве.bg

... за конфликти. Най-доброто решение в такава ситуация е детето да се даде в детска градина или да спортува извън къщи.

• По-възрастният баща трудно издържа и подвижните игри особено със сина. Физическият контакт на детето с бащата по правилата на еволюцията е имитация на борбата, която предстои в живота. Детето се опитва да събори “великана” и да се освободи от желязната му хватка. Емоциите на този фон са много важни за психическото развитие на детето. Бащата на средна възраст е далеч по-склонен да дарява детето си с физически контакт подобен на този от майката, т.е. с прегръдки и целувки.

• За постигането на добър психологически климат в семейството е необходима хармония в сексуалните отношения между съпрузите. Ако жената изпитва постоянна неудовлетвореност, това със сигурност ще се отрази и на детето. А мъжът в атмосфера на раздразнителност се отдалечава от семейството, като се отдава на работата си и личните си интереси. В такива ситуации детето ще чувства удвоената майчина любов и загриженост. Това не спомага, а пречи на неговото нормално развитие.

• На детето ще му се налага често да обяснява, че този възрастен мъж не е неговият дядо, а баща. За да може то с гордост да нарича този мъж баща, той трябва да е човек със съвременно мислене, а не с твърде остаряла ценността система.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
деца    психология    
 
more news
rss
 
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.