zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Болките в гърдите: кога са наистина опасни



Болките в гърдите: кога са наистина опасни

здраве.bg

... заболявания на гръбначния стълб. Често болката предизвикана от остеохондроза се бърка с болката при инфаркт. Инфарктът на миокарда може да протича нетипично и затова пациентите от рисковата грипа (с повишено артериално налягане, пушачите, употребяващите хормонални контрацептиви, хората с наднормено тегло и т.н.) се нуждаят от допълнителни изследвания.

Разбира се, болката в гърдите може да се дължи и на проблеми в гръбначния стълб, мускулите на гръдната клетка и т.н. Ако работите в затворено помещение, обърнете внимание на въздушните потоци в него – отворените прозорци, евентуалното наличие на климатик. Летните настинки и честото седене на течение понякога предизвикват не само хрема, но и болки в областта на гърдите – също толкова колкото и грипа и настиването през зимата.

Интересен случай от медицинска гледна точка е кожният лишей – дерматологично заболяване, което често е съпроводено със симптоми, аналогични на инфаркта.

При появата на болка в гърдите, се опитайте да не изпадате в паника. Спомнете си дали някои симптоми не са били налице и през предишните дни. Потърсете незабавно помощ от специалист. Неговата бърза намеса понякога може да е от решаващо значение.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    
 
more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.