zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Щастието все пак може да се купи с париЩастието все пак може да се купи с пари

С парите не можем да си купим щастие, но с тяхна помощ можем да направим страданията си по-приятни.

Но колко точно може да дойде, защото сме се замогнали.

здраве.bg

Щастието, въпреки някои мнения, все пак може да се купи с пари! Колкото и да е странно за мнозина, но резултатите от ново изследване опровергават старата поговорка, че това не е така.

Жителите на богатите страни са по-щастливи, отколкото жителите на бедните страни, пишат в доклада си икономистите Бетси Стивънсън и Джъстин Уулфърс от Уертънския институт по предприемачество към Университета на Пенсилвания, съобщава Daily Telegraph.

Новото изследване противоречи на публикувани по-рано други резултати, които показват, че по-високото ниво на доходите не прави населението по-щастливо.
Но Стивънсън и Уулфърс са категорични, че колкото по-голям е брутният национален продукт на една страна, толкова по-широка е усмивката на нейните жители.

Професор Ричард Естерлин, който през 1974 година първи отбелязва, че доходът и усещането за щастие не са свързани помежду си, коментира за британския вестник, че явно този въпрос трябва допълнително да се изследва.

В новия доклад не се посочва колко щастие може да се купи с една лира. Не се споменава и това, дали във връзка със спадането на долара човек може да си купи по-лесно щастие в САЩ, коментира Daily Telegraph и заключава, че може би най-добре го е казал Спайк Милиган (ирландски литератор и музикант): “С парите не можем да си купим щастие, но с тяхна помощ можем да направим страданията си по-приятни”.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    
 

more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.