zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Лицето показва отношението ни към сексаЛицето показва отношението ни към секса

здраве.bg

За отношението на човека към секса може да се съди по неговото лице. При избора си на партньор мъжете и жените с традиционна сексуална ориентация преследват напълно различни цели, заявиха психолози, които са изследвали природата на привлекателността. Резултатите от изследването са публикувани в списанието Evolution and Human Behaviour.

“Сред мъжете са най-популярни жените, които търсят секс за една нощ, а след жените – мъжете, които не търсят това”, казва Линда Бутройд от университета “Дърам” (Durham University).

Учените са изследвали представители и на двата пола на възраст малко над 30 години. Участниците са разглеждали снимки на противоположния пол и по тях са оценявали степента на привлекателността и отношението на човека към секса. Резултатите от анкетата са били сравнявани с реалните действия и възгледи на същите хора в живота.

Оказва се, че и мъжете и жените в по-голямата си част са в състояние да разпознаят човека, който търси мимолетен роман, просто наблюдавайки мимиката и чертите на неговото лице. 72% от участниците в експеримента в повече от половината случаи са определили вярно отношението на хората към секса.

“Мъжете, които твърдят, че търсят секс за една нощ, се възприемат като по-мъжествени и от двата пола”, допълва Бутройд.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    изследвания    психология    
 

more news
rss
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.