zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Любовта на мъжа наистина минава през стомахаЛюбовта на мъжа наистина минава през стомаха

Предпочитанията на мъжете и жените към храната често рязко се разминават.

Разводът... също.

здраве.bg

Оказва се, че в 70% от случаите причина за развода са диетите на съпругите или несъгласието на партньорите по въпросите, свързани с храненето, съобщават италиански учени, които са изследвали отношенията на повече от 1000 съпружески двойки.

“Едно е жената сама да се бори с наднорменото си тегло и да спазва строги диети, а съвсем друго – тя да се опитва да наложи тази диета и на своя съпруг, особено ако той не се нуждае от нея”, посочват авторите на изследването в своя статия, цитирана от Би Би Си.

Анкетите, в които са участвали разведените двойки, показват не само причината за разводите, но и конкретните продукти и ястия, които водят до този печален край.

Една от най-честите “причини” се оказват... плодовите и зеленчуковите сокове. Съпругите често имат склонността да подчертават непрекъснато ползата от тези сокове за здравето и фигурата и съответно вредата от бирата. И мъжете покорно приемат тези напитки. Ден, два...Но когато студената бира се превърне в натрапчива идея, в главата на мъжете вече присъства молбата за развод и това дори в страна като Италия, показват резултатите от допитването.

Мюслито пък не е сред предпочитаните от мъжете закуска. Повечето от тях въобще не могат да разберат защо трябва да се яде тази “гадост”, дори тя да бъде залята с мляко.

Мъжете не разбират и увлечението на половинките си по сухарите. Те с удоволствие биха хапнали меко бяло хлебче или питка например.

Често в немилост се оказват и зелените салати. Против самите салати мъжете не възразяват. Те с удоволствие биха хапнали такава салата няколко дни, но е и повече.

Мъжете обичат плодове, но за десерт, а не като основно ястие и то три пъти дневно.

Те са така устроени, че повечето от тях обичат вкусната и засищаща храна. А жените, загрижени единствено за собствената си фигура, оказва се често пъти изгубват тези, заради които се стараят да усъвършенстват тази фигура, твърдят още италианските психолози.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    психология    
 
more news
rss
 
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.