zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Да отслабваме... като французите



Да отслабваме... като французите

Френската кухня се отличава с малки порции с много зеленчуци и подправки.

dieti.info
четете още в dieti.info


Френското традиционно хранене се отличава с редица особености, които могат да бъдат от полза за всички, които се борят с наднорменото тегло, но не обичат да спазват строги диети.
Френската диета не е списък с позволени и забранени продукти, а съвкупност от принципи, които трябва да се спазват по време на хранене.

Първото, с което тя се отличава, е употребата на пресни продукти - французите обожават ястията от билки, зеленчуци и много подправки.

Френското хранене означава спазването на баланс, т.е. умереност. Това наистина си заслужава да се заимства. Французите рядко се отказват от десерта, но го приемат в много малки порции.

Освен всичко те знаят как да получават удоволствие от храненето и умеят внимателно и без да бързат да сдъвкват храната. Те не четат и не гледат телевизия по време на хранене, а напълно се посвещават на процеса на приемане на храната.

Французите преди всичко се хранят у дома, а това доказано позволява да се наблюдава по-добре качеството на употребяваната храна. Това е от голямо значение. Тук може да се направи паралел с американците, коит предпочитат т.нар. бърза храна, което според диетолозите е причина и за истинската епидемия от затлъстяване сред тях.

Повечето французи водят активен начин на живот. Те обичат да се разхождат, а това няма как да не се отрази благоприятно на фигурата.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    
 
more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.