zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

G-точката: съществува ли наистинаG-точката: съществува ли наистина

здраве.bg

Търсенето на т.нар. G-точка започва още през 80-те години на миналия век, когато този термин е създаден в опит да се обясни защо някои жени са способни да изпитват оргазъм чрез стимулиране на вагината, а други – не.
И до днес обаче няма научни доказателства, че такава точка наистина съществува в женското тяло.

Според италиански учени, цитирани от списание New Scientist, те са създали метод, по който чрез ултразвук може дасе докаже наличието или съответно липсата на G-точка в тялото на всяка жена.
Италианските специалисти твърдят, че по този начин може точно да се измери дебелината на предната стена на влагалището, в чиято долна част се твърди, че се намира G-точката.

Според много критици на теорията обаче нещата всъщност следва да се обясняват по съвсем различен начин – просто различните жени са най-чувствителни на различно място, което съвсем не означава, че едни имат, а други нямат G-точка.

Независимо от всички научни спорове, около концепцията за G-точката вече функционира цяла индустрия, а за много популярни издания нейното наличие изобщо не подлежи на съмнение.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    
 

more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.