zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

6 забавни факта за секса



6 забавни факта за секса

здраве.bg

Въпреки че сексът е въпрос, който интересува на практика всички, много трудно е да се проведе наистина професионално изследване, посветено на тази тема. Причините са доста: липсата на финансиране за подобни изследвания, тяхното неодобрение от обществото, отношението към секса като към тема, за която не се говори на глас и други.

Затова изследванията на тема секс не са толкова много, а повечето от тях, които вече са проведени, ни карат да се замислим защо е било необходимо да се изучава именно по този начин и кой е финансирал тези доста налудничави идеи.

Предлагаме ви класирането на най-глупавите и ненужни, но пък любопитни, изследвания, провеждани някога и посветени на темата секс.

Шестото последно място заема анкетата посветена на оралния секс. Резултатите показват, че момичетата в тийнейджърска възраст най-често съжаляват за това, че са се съгласявали на орални ласки, тъй като след това се чувстват виновни и използвани.

На пето място е изследването, проведено в университетите на Анкона и Ангула в Италия, доказващо, че нарушенията в сексуалната функция са хормонален проблем. С други думи нарушенията в хормоналния фон влияят на качеството на секса. Ако се отчете фактът, че хормоните имат пряко отношение към всички сексуални функции на организма, едва ли някой изобщо се е съмнявал, че хормоналният фон влияе на влошаването на качеството на секса.

Четвъртото място заемат учени от университета на Флорида, които доказват, че мъжете и жените не се разминават толкова много в мненията с по въпросите за секса - не всички мъже са склонни към полигамия, а жените мислят за секс не по-малко от мъжете и също искат по-често да го правят.

“Бронзовият медал” е за учените, които изясниха, че по природа съдържанието на сънищата най-често е свързано със секса. Но както се оказва, хората не толкова често сънуват подобни сцени. Само 8% от всички наши сънища са свързани с любовните игри. А на въпроса какво именно сънуват хората, учените са получили следните отговори: целувки...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.