zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Неуловимата точка G: тайните на женския оргазъм



Неуловимата точка G: тайните на женския оргазъм

9 факта, които може да са от полза както за жената, така и за нейния партньор в секса.

здраве.bg

Споровете за съществуването и ролята на т.нар. G-точка за оргазма при жените не спират. Но едно със сигурност е вярно: знаейки за нейното съществуване и умеейки да я открива и прилага в търсенето на сексуалната наслада, жената може да направи своя сексуален живот разнообразен и пълноценен. Предлагаме ви 9 факта за точката G, които ще бъдат от полза за всяка жена (а и за нейния партньор):

Факт №1
Точката G е открита и описана през 40-те години на миналия век от немския гинеколог Ернст Графенберг, а през 50-те години се появиха безброй изследвания за влиянието на G-точката върху оргазма на жената и женското полово влечение.

Факт №2
Точката G има много названия като “свещена точка”, “зона G”, “G-точка”. Термините “областта на 12-ия час”, “женската простата” и “вътрешният тригер” също описват по различен признак това малко уплътнение на предната стена на влагалището.

Факт №3
Специалистите твърдят, че е невъзможно да се види точката G, защото външно тя не се различава от общата повърхност на влагалището. Тази точка може да се открие само при изследване с пръсти на предната стена на влагалището. Именно този факт, както и недостатъчната надеждност на субективните усещания на жената, правят процеса на откриване на точката G доста труден.

Факт №4
Влагалищното преплитане на нервни влакна, прави повърхността на този орган особено чувствителна и образува много малки нервни възли, най-голямото от които е именно точката G. Оргазмът при въздействието върху тази точка е силен и мощен, тъй като е смесен: местоположението на зоната G позволява при нейното стимулиране да се въздейства едновременно и върху клитора (което води до клиторен оргазъм), и върху нервите на тазовата област (което води до вагинален оргазъм).

Факт №5
Зоната G е натрупване на нервни влакна и възли с диаметър около 3 см, което е разположено на няколко сантиметра от входа на влагалището върху неговата предна стена. Смята се, че “вълшебната зона” може да бъде...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    секс и здраве    
 
more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.