zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как походката издава характера



Как походката издава характера

здраве.bg

По начина, по който си движим краката, опитното око може да предели не само неща като сравнително лесно доловими проблеми в двигателния апарат, но и далеч по-невероятни на пръв поглед неща - дори какъв е нашият характер, твърдят психолози от изданието Psychology Today.

Походката с ръце в джобовете може да свидетелства за критично настроен към себе си и към околните човек или за такъв с твърде много проблеми.
Потиснатият човек ходи не само с ръце в джобовете, той си влачи краката и не гледа в посоката, в която крачи.

Ако имате бърза походка с опрени в бедрата ръце, вероятно сте доста неуравновесена натура. Проблясъците на енергия се редуват с дълги периоди на апатия. С такива хора трябва да се направи нещо много бързо или търпеливо крачка по крачка да ги “подбутвате” към нужната цел.

Бавната походка с често спиране, придружена с отпусната глава и прилепени до тялото ръце говори за това, че човекът е зает с разрешаването на някакъв проблем.

Високо вдигнатата брадичка, енергичното движение на ръцете и леко вдървените крака свидетелстват за това, че пред вас се намира човек, който осъзнава своите отговорности, дори понякога е склонен да надценява тяхното значение и за себе си и за околните.

Пружиниращата походка и почти пълната липса на движения с ръцете са присъщи най-вече на военните или спортистите.

Наблюдавайки походката на другите, опитайте да прецените как вървите самите вие. Ако не сте очаровани, възползвайте се от следните съвети:

• Поставяйки крака на земята, първо я докосвайте с пета, а след това плавно пренасяйте тежестта към средната и предната част на стъпалото. В ходенето трябва да участва цялото стъпало. Движението трябва да бъде плавно и тогава походката ще изглежда еластична и свободна.

• В движението трябва да участва и целият крак. Тялото трябва да бъде изправено, брадичката леко вдигната, раменете също изправени. Главата не трябва да се движи при всяка крачка. Както и да е наведена към...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.