zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Защо хората флиртуват



Защо хората флиртуват

Защо имаме нужда да покажем на някого, че го харесваме, надявайки се на взаимност?.

здраве.bg
съвместна публикация с Тя.bg


... и навлизането в нечие лично пространство има съвсем тънка граница, особено в работна среда.

Човек може да флиртува по различни причини.

За едни това е просто начин да се сближат с някого, да спечелят неговата симпатия без непременно зад това да стоят конкретни планове. Хората правят комплименти, разменят си усмивки и погледи, защото това е част от начина им да общуват, т.е. да се разбират помежду си.
Все пак погледът почти винаги е и първата стъпка във “флирта с цел”. Едни предпочитат “хвърления” поглед и кратка усмивка, други – втреченото взиране. И в двата случая това е “началото на играта”.

Оттук нататък всичко се определя от езикът на тялото, което може да доведе до смесени сигнали, ако не сте достатъчно внимателни или не разчитате правилно знаците на отсрещната страна. Иначе те не са кой знае колко разнообразни – жените обикновено се смеят по-различно от обичайното, отмятат коса, докосват за кратко ръката на мъжа, усмихват му се и го гледат право в очите. Мъжете най-често отговарят с отпусната стойка, директен поглед и накланяне към жената.

Кога сме тръгнали накриво?

Ако “обектът” отклонява погледа си и търси компанията на тези, с които е дошъл/дошла, това почти винаги е недвусмислен сигнал за липса на интерес.

Умението да се привлича другия пол си има своите “трябва” и “не трябва”:

• Не бива разговорът да започва с оригиналничене. Ясно е, че типичните първи реплики са тези за времето или просто комплимент. Ако не се чувствате уверени, че сте умели в този подход, най-добре пробвайте нещо лесно, което звучи приятелски – например “Здравей! Казвам се...”
• Не бъдете твърде настъпателни. Отбягвайте прекомерния физически контакт – разбирането на отделния човек за лично пространство е доста различно.
• Уверете се, че човекът срещу вас проявява интерес. Ако в рамките на 10 минути имате усещането, че разговорът е приключил, май на това място няма какво повече да правите.
• Отбягвайте флирта със семейните и сериозно обвързаните...

 
 
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.