zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Колко време да отделяме за сутрешните упражнения



Колко време да отделяме за сутрешните упражнения

здраве.bg

Оказва се, че здравият човек се нуждае само от две минутно сутрешно раздвижване, за да не изгуби добрата си физическа форма. Това твърдят канадски учени, които са изследвали спортисти разделени на три групи. Участниците от първата група са тренирали всеки ден по 2 часа без да се напрягат, а от втората – по 10 минути дневно със средно физическо натоварване. Спортистите от третата група са отделяли на това занимание само 2 минути, но натоварването е било максимално.

Учените са сравнили нивото на потребление на кислород от мускулите на спортистите от трите групи. Оказва се, че този показател е почти еднакъв за всички, т.е. показателите за физическа форма при всички участници са еднакви.

Изследователите смятат, че ако всеки човек още от детството си е създал навика всяка сутрин да се натоварва физически добре в продължение на две минути, то тогава болните хора биха били много по-малко.

“Ако организмът е отслабнал, натоварването трябва да се избира строго индивидуално. Например, за да поддържат доброто си здравословното състояние, някои хора се нуждаят само от 30-минутно ходене на чист въздух”, допълват учените, цитирани от Ройтерс.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.