zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

4 зелени храни, от които всеки се нуждае



4 зелени храни, от които всеки се нуждае

У нас качествата на броколито все още не са достатъчно познати и то незаслужено се подминава. (фото: sxc.hu)

dieti.info
четете още в dieti.info


... обработка – той запазва голямата част от антиоксидантните си свойства. Според проучване, чиито резултати бяха публикувани през миналата година в изданието на Американската асоциация за изследване на рака (American Association for Cancer Research), големи дози зелен чай (приети под формата на таблетки и равняващи се на 10-16 чаши чай) увеличават производството на ензими, които намаляват токсичността на канцерогените.

3. Зелен лимон. Той съдържа още повече антиоксиданти (от “обикновения” жълт лимон), най-вече витамин С. Почти 40 години, след като откривателят на витамин С Линус Паулинг обяви, че той притежава антиракови свойства, учени от университета “Джон Хопкинс” (John Hopkins University), че витамин С, както и повечето други антиоксиданти, наистина забавят развитието на някои видове тумори.

4. Чесън. Той не случайно е поставен също при зелените зеленчуци – най-полезен е докато е пресен и според специалисти от университета “Пен Стейт” (Penn State University) блокира формирането на канцерогени в черния дроб. Освен това съществуват много доказателства и за неговото противогъбично и антибиотично действие.

по материали от Newsweek

 
добави в:
 
Още по темите:
превенция    изследвания    хранене и диети    aлтернативи    
 
more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.