zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Главното условие за изпълнение на коледните желания е... да вярвате в тях



Главното условие за изпълнение на коледните желания е... да вярвате в тях

Има и други “тайни”, които помагат да въплътите мечтите си в живота.

здраве.bg

Желанията, било поставени под елхата или в новогодишната баница, са и творчество и форма на самотерапия. Без да бъде психолог или оракул, всеки човек със сигурност е в най-голяма степен "сценарист и режисьор на филма “Моят живот през Новата 2008”.

1 стъпка : огледайте се!
Спомнете си радостите и огорченията, които сте изпитали през изминалата година. Благодарете на хората, които са били до вас. И задължително на себе си – в крайна сметка вие сте се справили с всички трудности и сте постигнали успехи.

2 стъпка: сбогувайте се и простете!
Сбогувайте се с изминалата година и простете на хората, които са ви съпътствали през нея във всяко едно начинание и понякога самите те са бъркали. Да простиш от гледна точка на психолога означава да разшириш вътрешното си пространство и да подготвиш място за идването на всичко ново.

3 стъпка: отхвърлете съмненията си!
Забравете безпомощните и безнадеждни мисли от типа “Ще мога ли?”, “Не ми върви!” и т.н. Отричайки собствените си желания и борейки се с тях, ние не си оставяме място за радост в живота.

4 стъпка: изберете си три желания!
Изберете времето и мястото, където можете да бъдете насаме със себе си. Добре е, ако можете да запишете своите думи. Задайте си няколко пъти въпроса “Какво искам всъщност?” и си отговорете на него.
Помълчете една минута и отново се запитайте “А какво искам в действителност?”. От листа с желания си изберете само три (като в приказката за златната рибка). Но спазвайте правилото: желанията трябва да се отнасят до вас, а не до близки, приятели, съпруг или деца.
След това мислено си представете, че тези желания се сбъдват и се опитайте да определите чувствата, които изпитвате именно в този момент. Може и да откриете разочарование...

5 стъпка: финалът!
Човек е по-скоро съавтор на своя живот, отколкото неговия единствен създател. Някои хора дори се шегуват: “Ако искаш да разсмееш Бога, разкажи му за своите планове!”.
Добре е, след като определите трите...

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    психология    
 
more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.