zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

По-умни ли са пищните жени?



По-умни ли са пищните жени?

Така изглежда – поне според резултатите от ново изследване.

21 ноември 2007, Тя.bg
четете още в Тя.bg


Пищните форми при жените през вековете винаги са имали много поклонници. Днес ново изследване, проведено от учени от университетите “Санта Барбара” и “Питсбърг”, лансира версията, че привлекателността на всички пищни жени е основана не само на физическите данни.
Статистиката сочи, че жените с големи гърди и бедра живеят по-дълго, а мъжете изпитват по-големи симпатии към тях. Но сега американските учени твърдят, че като цяло те са и по-умни.
Изследването, което бе публикувано преди дни, показва, че мъжете не само харесват дамите с фигура на “пясъчен часовник”, но и ги уважават и ценят за техния ум.
Учените твърдят, че в женските бедрата се съдържат значителни количества омега -3 мастни киселини, които способстват за развитието на мозъка на майката и детето по време на бременността, а омега -6 мастните киселини, които се съдържат в талията не помагат за развитието на мозъка.
“Големите бедра съдържат питателни вещества, които способстват за развитието на мозъка и помагат за раждането на умни деца”, обяснява Стивън Галин от университета “Санта Барбара”. “А мъжете реагират, защото това е важно за възпроизводството”, побавя неговият колега от университета “Питсбърг” Уилям Ласек.
Изследователите правят своите изводи на базата на тестовете, проведени на 16 000 девойки и жени с голяма разлика между размерите на талията и бедрата.
Много анкети недвусмислено показват, че мъжете от всички възрасти намират жените с големи гърди и бедра за по-привлекателни, но точната причината за тези предпочитания все още не е съвсем ясна.

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    изследвания    любопитно    
 
more news
rss
 
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.