zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Правилните грижи за кожата с големи пори



Правилните грижи за кожата с големи пори

здраве.bg

При наличие на големи пори в кожата, трябва да се полагат по-специфични грижи за нея. В противен случай порите ще увеличат размерите си и могат да способстват за появата на черни точки.

За прикриване и коригиране на порите трябва да се използват специални козметични средства, някои от които трябва да бъдат препоръчани от специалист-дерматолог.

1. Пяна за измиване с ексфолиант
Тя премахва наднорменото количество кожни мазнини, мъртвите клетки и другите частици, които запушват порите.

2. Микродермабразия
Процедурата стимулира производството на колаген и значително намалява порите. Кожата изглежда по-млада, гладка и здрава.

3. Алфа и бета- хидрокси киселини
Те почистват порите чрез отстраняване на “клетъчния боклук”, т.е. старите мъртви клетки. Алфа-хидрокси киселината е водноразтворима, а бета-хидрокси – мастноразтворима, което й позволява да прониква по-дълбоко и да почиства по-дълбоко.
Ако имате пъпки или обриви по кожата, в пяната за измиване или в тоник -лосиона, които ползвате, трябва да се съдържа и салицилова киселина.

4. Третиноин
Неговото друго название е ретин-А. Това е медицински продукт, на основата на витамин А, който спомага за премахването на “черните точки”, почиства силно запушените пори и ускорява образуването на нови клетки.
За неговото прилагане трябва да се посъветвате с дерматолог. За бременните е противопоказно използването на препарати, съдържащи витамин А.

5. Тайните на правилния грим
Не нанасяйте тонален крем в областта на разширените пори, защото това само ще ги акцентира. Можете да използвате пудра, руж или други подобни средства за подобряване на цвета на кожата. Избирайте си кремове, които свиват порите, дори при липса на обриви, пъпки и други кожни проблеми.

Най-често проблемът с порите е свързан с друг здравословен проблем. Затова: потърсете съдействие от козметик или най-добре дерматолог, защото за да се отстрани трайно проблемът е необходимо нормализиране на работата...

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    хигиена    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.