zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

6 причини за ранните проблеми с кожата



6 причини за ранните проблеми с кожата

здраве.bg

Тревожите ли се от бръчките, възпаленията, “торбичките” под очите и цвета на кожата си? Какво става с лицето ви? Проблемите за ранното състаряване могат да са от различен характер, но все пак основните са няколко. Предлагаме ви шест от тях, които според дерматолозите са най-често срещаните и са главни причини за преждевременното остаряване на кожата:

1. Пушенето

Употребата на никотин е причина за свиването на кръвоносните съдове и насищането на клетките с въглероден окис. Това забавя процеса на обновяване на клетката и възпрепятства притока на кислород и хранителни вещества в тях. Най-често на това се дължи помътнелият цвят на лицето, възпаленията и преждевременните бръчки.

2. Спиртните напитки

Попадайки в организма, алкохолът неутрализира полезното въздействие на витамините А, В и С, като забавя образуването на нови клетки. Алкохолът задържа водата в организма и провокира появата на отоци.

3. Мазнините

Употребата на сладки продукти като правило води до появата на възпаления и пъпки. Затова по-добре заменете шоколада с пресни плодове – те също съдържат много захар, но не и мазнини.

4.Затворените помещения

Седенето в офиса лишава организма от слънчева светлина и кислород, а това нарушава обмяната на веществата и работата на кръвоносната система. Климатиците изсушават кожата и предизвикват появата на бръчки. Старайте се през обедната си почивка да излизате навън, а през почивните дни да се разхождате на чист въздух.

5. Стресът

Вълненията и преживяванията оставят трайна следа върху кожа. Стресът провокира изхвърлянето на адреналин в кръвта и нарушава работата на имунната система. Мастните жлези на мазната кожа започват да работят по-активно, а сухата става по-раздразнена и свръхчувствителна.

6. Кофеинът

Употребата на кафе води до появата на червени “конци” по кожата на лицето и нарушава метаболизма в съединителните тъкани. Постарайте се да не пиете повече от 2-3 чаши кафе дневно, а още по-добре...

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    55+    превенция    
 
more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.