zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

От какво се нуждае всеки брак



От какво се нуждае всеки брак

Любовта наистина е началната искра, но в годините бракът има нужда от доста други неща.

Няколко истини, които може би (не) знаете.

здраве.bg

... да избирате между нещо във вашия личен живот и брака ви, ще се наложи да избирате, независимо дали ви харесва. Подобни моменти наистина са показателни има ли още бъдеще в един брак или не. В крайна сметка винаги можете да избирате да останете ли заедно или да се разделите.

Спортувайте и се разхождайте заедно
Заетият човек има нужда и от повече почивка. Опитайте се да намерите някакво спротно занимание, което допада и на двамата или просто се разхождайте заедно. Приятно прекараното време с някого значи не само приятни спомени, но е и “храна” за връзката ви.

Искайте помощ понякога
Независимо колко добре се познавате, никога и никой не може да каже, че винаги знае какво иска неговия партньор. Всекидневието понякога е трудно и поставя препятствия. Ако усещате, че не можете да се справите сами, поискайте помощ от половинката си. Ако не я получите веднъж е без значение за брака ви, но ако ви се отказва всеки път, дали пък съвместно бъдеще изобщо има...

Бъдете заедно, но и по отделно
Всеки човек има свои лични интереси, хоби. Вярно е, че общите интереси и занимания заздравяват връзката, но пък прекомерните опити да сте все заедно могат да се окажат отрицателни. Човек има нужда от свое време. Уважавайте това желание у своя партньор. Така дори ще цените повече съвместно прекараните часове.

Приемайте, че сте различни
При първите си срещи с някого винаги се опитваме да разберем какво той/тя харесва и какво не. Това не бива да се променя, след като бракът вече е факт. Ако половинката ви например обича да пътува до разни места с историческа стойност или да ходи по музеи, опитайте и вие – може да се окаже, че ще намерите в това приятни усещания и за вас.

Заедно преодолявайте препятствията
А такива има или ще има във всеки брак. Минете заедно през тях и това наистина ще влее сили на желанието ви да останете заедно. Дори ще станете по-близки колкото повече пъти успеете да се справите с трудностите.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.