zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Жените стареят по-бързо...Жените стареят по-бързо...

... но въпреки това живеят по-дълго!.

здраве.bg

Жените наистина стареят по-бързо, но пък живеят по-дълго, показват резултатите от изследване на американски учени. Въпреки неблагоприятната прогноза относно продължителността на техния живот мъжете стареят по-бавно от жените, твърдят те: “Така например старческото далекогледство при тях са развива по-късно, а скоростта на техните реакции се запазва по-дълго време, отколкото при жените”.

Учените от университета на Мичиган смятат, че различната продължителност на живот при двата пола се определя най-вече от степента на готовност за риск.

“По-продължителната способност към възпроизводство от гледна точка на еволюцията не е лишена от смисъл. Бързото стареене би намалило шансовете на мъжете да създадат потомство – те достигат и максималната си плодовитост значително по-късно в сравнение с жените”.

От друга страна, стареенето на жената на определена възраст вече по никакъв начин не влияе на възпроизводството, твърдят специалистите, цитирани от Ройтерс.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    55+    изследвания    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.