zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

България - втора по наситеност с аптекиБългария - втора по наситеност с аптеки

25 септември 2007, дневник.bg
още новини от дневник.bg


България е втората страна в света по наситеност на аптечна мрежа след Гърция, каза във Видин министърът на здравеопазването Радослав Гайдарски по повод протеста на аптекарите срещу новата наредба за намаляване надценката на лекарствата. Почти във всяко кварталче или махала има по една аптека и е естествено, че при такава наситеност на аптечната мрежа, огромни печалби не може да се очакват. Затова смятам, че няма да фалират една трета от аптеките в България, но някои ще фалират, каза Гайдарски. Още повече, че в България няма вериги от аптеки, както е в други страни.
Министерство на здравеопазването не може да си позволи, затова, че ще фалират няколко аптеки, да не определи по-ниска ставка за лекарствата. Тази ставка е избрана, след като е взета най-ниската цена на лекарствата от десет страни от Европейския съюз и на тази база е оформено ценообразуването, уточни Гайдарски. Затова и ние ще отстояваме твърдо тази цена на лекарствата, като заставаме на страната на хората, а не на страната на 100 - 200 аптеки, които ще фалират, каза Гайдарски.

 
добави в:
 
Още по темите:
лекарства    любопитно    
 

more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.