zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Изследване: мъжете са с по-ниска хигиена от женитеИзследване: мъжете са с по-ниска хигиена от жените

И двата пола понякога не знаят правилата на добрата хигиена.

здраве.bg

Мъжете са с по-ниско ниво на лична хигиена отколкото жените, но и сред едните и сред другите има такива, които смятат, че хигиената им е на ниво, а това не е така, показват резултатите от американско изследване. То е включило непосредствени наблюдения над 6000 души – по равно от двата пола, както и 1000 телефонни интервюта.

Резултатите показват, че 89% от мъжете твърдят, че мият ръцете си, след като са били до тоалетната, но цифрата на тези, които наистина го правят е значително по-ниска – 66%. При жените процентите са съответно 96 и 88.
Обезпокоителна тенденция според социолозите от Harris Interactive, цитирани от в. USA Today, е че същото изследване, проведено преди 2 години е показало доста по-добри резултати – тогава процентът на мъжете с добра хигиена е бил с 22 по-висок, а при жените – с 12.

Причина за разминаването между реалната цифра на спазващите правилата на добрата хигиена и тези, които само твърдят, че го правят, според учените не е толкова желанието да изглеждаш чистоплътен, а незнанието какво всъщност означава добра хигиена.
Специалистите напомнят, че добрата хигиена изисква след посещение на тоалетната измиване на ръцете със сапун поне за 15-20 секунди.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    хигиена    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.