zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Излишното окосмяване - лекарят понякога е наложителенИзлишното окосмяване - лекарят понякога е наложителен

здраве.bg

Ако сте разтревожени от окосмяване по лицето и тялото, увеличаване на теглото дори при условие, че спазвате диета и се движите достатъчно, ако имате нарушения в менструалния цикъл, задължително посетете своя гинеколог.

Тези симптоми (не е задължително всички да се проявят едновременно) могат да съпровождат развитието на поликистоза на яйчниците и да бъдат предпоставка за появата на безплодие, заболявания на сърцето и захарен диабет.

Прекомерното окосмяване е свързано с наднорменото съдържание в женския организъм на мъжки полови хормони. Своевременно открита симптоматиката се отстранява успешно, но е необходима намеса на гинеколог и ендокринолог.

Потърсете съвет от специалист дори при наличието само на един от изброените симптоми.

Ако диагнозата поликистоза на яйчниците вече е установена, не забравяйте редовно да посещавате ендокринолог и да тествате концентрацията на захар в кръвта, за да избегнете развитието на захарен диабет и последващите усложнения.
Опитният гинеколог ще ви препоръча препарати, които са способни да намалят окосмяването и да нормализират състоянието на кожата.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    заболявания    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.