zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Връзката ни - под заплаха: кои са сигурните признаци



Връзката ни - под заплаха: кои са сигурните признаци

Някои ситуации са точен индикатор за сериозни проблеми във всяка връзка.

здраве.bg

Безспорно всяка връзка има своите пикове и проблемни моменти. Но колко дълго може да продължи една криза и колко дълбока може да е тя, за да се замисилите дали не е по-добре да я прекратите?! Това е въпрос, на който мнозина търсят безуспешно отговор.

На първо място психолозите изброяват много причини, поради които човек се опитва да запази връзката с партньора си без дори да се замисля доколко сериозни са проблемите в нея. Най-често “спирачка” е неизвестността какво ще се случи, ако хората напуснат своя партньор. Очертаващите се в съзнанието потенциални проблеми с децата, финансова и/или социалната (реакцията на роднини и приятели) нестабилност силно влияят на евентуалното решение за край.

Все пак специалистите открояват четири сигурни признака, че вашата връзка е в сериозна опасност. Наличието на една или две от тях все още не означава, че по-доброто решение е раздялата, но показва, че трябва да обърнете внимание на проблемите, особено ако искате да опитате и да запазите отношенията с патньора си.
Консултацията с психолог може да е от полза да се ориентирате в своите чувства, както и в тези на човека до вас.

1. Студенина и чести конфликти. Ако и двамата партньори не могат да запазят добрия тон в отношенията си дори пред децата, роднините и приятелите, това е сигурен знак, че връзката им е сериозно заплашена. Дефиницията на нездравата връзка според психолозите е когато негативните емоции надвишават позитивните.

2. Липсата на подкрепа. Ако в момента сте болни, имате проблеми с работата или с приятел, получавате ли подкрепа от своя партньор? Друг начин да разберем кого чувстваме наистина емоционално близък, е да си зададем въпроса към кого бихме се обърнали за подкрепа и помощ в такъв критичен момент. Ако предпочитате да потърсите съдействие от друг, а не от своя партньор, кризата в отношенията ви е наистина сериозна.

3. Нямате желание да се прибирате. Предпочитате ли да сте някъде навън вместо да си отидете у дома при своя партньор?...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
психология    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.