zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Връзката ни - под заплаха: кои са сигурните признациВръзката ни - под заплаха: кои са сигурните признаци

Някои ситуации са точен индикатор за сериозни проблеми във всяка връзка.

здраве.bg

Безспорно всяка връзка има своите пикове и проблемни моменти. Но колко дълго може да продължи една криза и колко дълбока може да е тя, за да се замисилите дали не е по-добре да я прекратите?! Това е въпрос, на който мнозина търсят безуспешно отговор.

На първо място психолозите изброяват много причини, поради които човек се опитва да запази връзката с партньора си без дори да се замисля доколко сериозни са проблемите в нея. Най-често “спирачка” е неизвестността какво ще се случи, ако хората напуснат своя партньор. Очертаващите се в съзнанието потенциални проблеми с децата, финансова и/или социалната (реакцията на роднини и приятели) нестабилност силно влияят на евентуалното решение за край.

Все пак специалистите открояват четири сигурни признака, че вашата връзка е в сериозна опасност. Наличието на една или две от тях все още не означава, че по-доброто решение е раздялата, но показва, че трябва да обърнете внимание на проблемите, особено ако искате да опитате и да запазите отношенията с патньора си.
Консултацията с психолог може да е от полза да се ориентирате в своите чувства, както и в тези на човека до вас.

1. Студенина и чести конфликти. Ако и двамата партньори не могат да запазят добрия тон в отношенията си дори пред децата, роднините и приятелите, това е сигурен знак, че връзката им е сериозно заплашена. Дефиницията на нездравата връзка според психолозите е когато негативните емоции надвишават позитивните.

2. Липсата на подкрепа. Ако в момента сте болни, имате проблеми с работата или с приятел, получавате ли подкрепа от своя партньор? Друг начин да разберем кого чувстваме наистина емоционално близък, е да си зададем въпроса към кого бихме се обърнали за подкрепа и помощ в такъв критичен момент. Ако предпочитате да потърсите съдействие от друг, а не от своя партньор, кризата в отношенията ви е наистина сериозна.

3. Нямате желание да се прибирате. Предпочитате ли да сте някъде навън вместо да си отидете у дома при своя партньор?...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
психология    
 

more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.