zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Липсата на афинитет към плодове и зеленчуци със зелен цвят е генетично заложена



Липсата на афинитет към плодове и зеленчуци със зелен цвят е генетично заложена

28 юни 2007, dieti.info
четете още в dieti.info


Всички тестени и сладки изделия са вкусни и вредни, а всичко зелено не е толкова вкусно, биха казали мнозина. Всъщност зелените плодове и зеленчуци не са и толкова полезни, смята група учени от Британския център за ракови изследвания.
При човека липсата на желание да се консумират плодове и зеленчуци със зелен цвят всъщност е инстинкт за самосъхранение, твърдят те.
Много хора не обичат плодовете и зеленчуците и това у тях е генетично заложено, защото още древният човек, употребявайки ги, се е излагал на опасност, смятат британските учени, според които, опасността е била свързана с честото съдържание на различни отрови в употребяваната от нашите предци растителна храна.
Затова специалистите съветват, ако човек не изпитва желание да яде зелени плодове и зеленчуци просто да не го прави.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
хранене и диети    изследвания    любопитно    
 

more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.