zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Гладуването и нискокалоричните диети не сe препоръчват след 40-теГладуването и нискокалоричните диети не сe препоръчват след 40-те

Най-добре променете начина си на хранене и се движете повече, но без претоварване.

dieti.info

... и големи физически натоварвания. Най-добре е те да се хранят обмислено, за да избегнат проблема с бързото натрупване на наднормено тегло. Прилагането на диети би могло да има по-добър ефект след приключването на периода на менопауза.

Не трябва да се забравя също, че през този период се извършват промени и в обменните процеси на организма. Калцият интензивно се извежда от организма, а това води до отслабване на костната тъкан и като последица могат да възникнат остеопорозата или различни заболявания на гръбначния стълб. При спазването на диета организмът ще страда от допълнителна липса на калций.

Особено вредна на тази възраст е храната, богата на холестерол, тъй като тя повишава риска от образуването на атеросклеротични плаки по стените на кръвоносните съдове. 2-3 пъти се увеличава и рискът от инсулт и инфаркт.

Затова и съветът на специалистите е хората на възраст от 40 до 50 години да бъдат особено внимателни с прилагането на различни диети. Те трябва да преразгледат своя начин на живот и да го направят по-активен, но без претоварване.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
55+    хранене и диети    
 

more news
rss
 
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.