zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Органичните храни наистина са по-полезни за здравето



Въпросът вече не е дали, а колко.

30 март 2007, dieti.info
четете още в dieti.info


... на растението, а те играят основна роля за здравето.
Вече е доказано, че нивото на захар в обикновеното и органичното киви е напълно еднакво, така че и вкусовите им качества са еднакви. Органичното може да бъде различено по това, че има по-тъмен цвят и по-дебела кора, която вероятно е следствие от ответната реакция на растенето на вредителите при липсата на пестициди. Полифенолите в него са със 17% повече, а това означава повече антиоксиданти. Съдържанието на витамин С е с 14% по-високо, а също така в плода има повече минерали, особено калций. (а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    хранене и диети    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.