zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Органичните храни наистина са по-полезни за здравето



Въпросът вече не е дали, а колко.

30 март 2007, dieti.info
четете още в dieti.info


... на растението, а те играят основна роля за здравето.
Вече е доказано, че нивото на захар в обикновеното и органичното киви е напълно еднакво, така че и вкусовите им качества са еднакви. Органичното може да бъде различено по това, че има по-тъмен цвят и по-дебела кора, която вероятно е следствие от ответната реакция на растенето на вредителите при липсата на пестициди. Полифенолите в него са със 17% повече, а това означава повече антиоксиданти. Съдържанието на витамин С е с 14% по-високо, а също така в плода има повече минерали, особено калций. (а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    хранене и диети    aлтернативи    
 
more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.