zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Храната: една от причините за лошия сексХраната: една от причините за лошия секс

Няколко правила, което ще ви помогнат да си върнете здравето и добрите отношения с половинката .

здраве.bg

Много двойки се оплакват от постепенни промени в сексуалния им живот: липсва страст, всичко се превръща в навик и еднообразие. Но колко хора се досещат, че главният виновник за това в повечето случаи може да е храната?!

Вечерите като правило са обилни и са съпроводени с определена доза алкохол. В следствие на това цялата енергия на организма се оказва парализирана и тя отива за преработването на храната, което алкохолът затруднява. Затова често не можете да правите нищо друго освен да лежите на дивана и да гледате телевизия.

И ако сексът не може да замени храната, то тя може да направи секса... по-възможен.

Преяждането е враг номер едно на сексуалния живот, а на практика не е толкова трудно да се нахраним като едновременно нито усещаме глад, нито пък тежест след вечеря.

Предлагаме ви 5 “златни” съвети, които ще ви помогнат да си върнете здравето и спокойствието в отношенията с половинката:

1. Гответе с усмивка. Ако искате вярвайте, но настроението, с което готвите, после се предава на този, който го консумира. Ако сте се ядосвали, докато сте белили картофите например, очаквайте на масата скандал. Ако искате да се харесате, гответе с добро настроение и с желанието да доставите радост на някого.

2. Незабавно се откажете от солта. В действителност това не е трудно и след няколко дни ще разберете какъв е истинският вкус на продуктите. Ако това ви е невъзможно, разтворете 1 с.л. сол в 1 литър вода и с този разтвор заливайте готовите ястия.

3. Не употребявайте костни бульони. Те съдържат вредни вещества.

4. Постарайте се по-малко да пържите. По-добре гответе на слаб огън под капак.

5. Днес са много популярни два нови начина за приготвяне на храната: върху растителна възглавница и по метода на “антракта”
При първият начин за готвене на дъното на съда се поставя слой от различни сурови зеленчуци, а след това основният продукт: риба или месо, отгоре – отново слой зеленчуци. Всичко се залива с топла вода и се поставя капак. След завиране ястието...

 
добави в:
 
Още по темите:
нормативи    хранене и диети    психология    
 

more news
rss
 
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.