zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

По-добре е не всички да ви харесват



По-добре е не всички да ви харесват

Който има повече изисквания към партньора, е по-харесван от околните, показва изследването.

Бъдете взискателни, за да сте привлекателни, съветват учени.

здраве.bg

Взискателността при избора на партньор за романтични отношения повишава привлекателността на човека в очите на околните, твърдят изследователи от Северозападния университет в Еванстън (САЩ).

В проведения от тях експеримент са участвали 156 студенти. Младите мъже и жени са имали възможност да общуват с представителите от противоположния пол в продължение на 4 минути. След всяка среща участниците са записвали колко симпатичен е всеки от потенциалните им партньори и са определяли неговата сексуалната привлекателност, след което отзивите са били поместени в специален сайт.

Оказва се, че участниците, избрали повече потенциални партньори, са по-често отхвърлени от другите. “Ако вие не сте взискателни, хората ще почувстват това и вие няма да им се харесате, дори в техните очи ще изглеждате отчаяни”, заявява доктор Ели Финкел, един от авторите на изследването.

Психолозите смятат, че най-добрият начин за предизвикване на симпатия е да покажете на човека, че той ви се харесва. Оказва се, че в романтичните отношения действат други закони. Ако всички наред ви се харесват, вие ще изглеждате отчаян. А отчаяният човек въобще не е привлекателен.

“Ако всички ви се харесват, вероятно вие няма да се харесате на никого. Ако сте избрали само един човек има по-голяма вероятност и вие да му се харесате. Много важно е партньорът още от първата минута на общуването да се почувства единствен”, обяснява Пол Истуик за BBC.

“Този, който ви се харесва трябва да бъде убеден, че на всички останали ще им бъде много трудно да се “сдобият” с вас”. По този начин коментира резултатите от изследването психологът и социологът Сюзън Шречър от университета на щата Илинойс.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    психология    
 
more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.