zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Сексът ще стане съвсем различен още в близко бъдеще



Идва времето на странните комбинации, смятат психолози.

8 февруари 2007, здраве.bg

В близко бъдеще сексът ще се промени до неузнаваемост. “Настъпват времената на изтънчената чувствителност и грубата телесност едновременно”, предупреждават психолози, според които и мъжете и жените ще изпитват все по-малко желание и ще правят все по-рядко това, което в днешни дни може да бъде определено като “нормален секс”.
В примитивните общества, където над всичко е било оцеляването, хората са се размножавали главно заради продължаването на рода. Днес, когато ресурсите за оцеляване са многократно повече, а естественият подбор в средата на Homo sapiens почти не действа, могат да бъдат изброени поне десет вида секс, смятат авторите на статията в изданието Psychology Today: “Сред тях е “добрият стар полов акт” в името на продължаване на рода, сексът за удоволствие, сексът като насилие и дори сексът за престиж”.
С появата на новите технологии през последните 10-15 години сексуалните отношения в обществото претърпяха радикални промени. Някои психиатри вече не разглеждат хората, “употребяващи компютърна порнография”, като психически ненормални, а предпочитат да говорят за смяна на обекта на сексуалното привличане: “Обектът на сексуалните отношения е човек, а втората страна – програма или устройство, т.е. “субект”.
И броят на хората, които не се нуждаят от друг човек в качеството на сексуален партньор, нараства с всяка година, предупреждават авторите на статията.
Някои специалисти смятат, че измененията ще доведат до синтез на робототехниката и средствата за удовлетворяване на сексуалните потребности. Засега те съществуват отделно, но тяхното сближаване е неизбежно, тъй като то е обусловено от самата природа на човека.
Първите роботи ще изпълняват функциите например на прахосмукачката, но какво по-различно ще се изисква, за да се появят след тях и андроиди за секс (както мъжки, така и женски), нали всички потребности на човека трябва да бъдат удовлетворени, разсъждават учените и дори привеждат конкретен...

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    секс и здраве    изследвания    любопитно    
 
more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.