zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

3 естествени метода да свалим кръвното3 естествени метода да свалим кръвното

Крушите съдържат много фибри и калий, който е особено важен за правилната функция на сърцето.

При хипертония не посягайте веднага към лекарствата.

здраве.bg

Можете да понижите успешно кръвното си налягане без медикаменти и да се борите с хипертонията, твърдят три научни изследвания, направени в САЩ през последните няколко месеца:

1. Прибирайте се у дома по-рано

Хората, които работят повече от 41 часа седмично имат кръвно налягане с около 15% по-високо от останалите, сочат резултатите от наблюдения на учени от Университета на Калифорния в Ървайн (University of California, Irvine). Работна седмица над 51 часа повишава кръвното с над 17%. “Дългият работен ден не дава възможност на човек да се храни правилно и да води физически активен живот”, твърди проф. Хаю Янг и съветва: “Научете се да казвате Край! на задачите в службата, когато работният ден е завършил – повечето дела търпят отлагане”.

2. Правете кратки разходки

40 минути разходка дневно понижава кръвното с 5%, но същият ефект ще постигнете и ако разходките са много, но кратки, показват резултатите от изследване, проведено в Университета на Индиана в Блумингтън ( Indiana University, Bloomington). Според наблюденията на специалистите повечето по-кратки разходки дават възможност на кръвоносните съдове да почиват по-често и по този начин да запазват своята здравина и еластичност.

3. Подбирайте храната си

Ако увеличите употребата на продукти, съдържащи повече фибри – независимо дали разтворими или не, кръвното ви налягане ще спадне с 3 до 7 единици, показват резултатите от изследване в Център по хранене в Белтсвил (Beltsville Human Nutrition Research Center). “Пълнозърнестите храни като кафевият ориз и белият хляб са добър източник на фибри, но също толкова фибри има и в много плодове и зеленчуци. Това особено важи за крушите, в които се съдържат и двата вида фибри + калий – основен химичен елемент, когато става дума за борба с...

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    55+    изследвания    хранене и диети    aлтернативи    заболявания    
 
more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.